Huoneresurssien luvittaminen palvelukäyttäjälle (Microsoft 365)

Tekijä Teemu Kortelainen, Muokattu Thu, 22 Feb 2024 klo 10:29 AM tekijä Teemu Kortelainen

Systam Rooms -palvelumme perustuu Microsoft 365 -huoneresursseihin. Tämä ohje käy läpi huoneresurssien luvittamisen palvelukäyttäjälle.

Edelliset vaiheet

Vaihe 1: Huoneresurssien luominen (Microsoft 365)
Vaihe 2: Palvelukäyttäjän luominen (Microsoft 365)

Huonelistan ja palvelukäyttäjän luvitukset

Kirjaudu sisään pääkäyttäjänä (Admin) osoitteessa https://outlook.office365.com/ecp/ ja mene Recipients (1) -> Resources (2). Tässä näkymässä listataan jokainen huoneresurssi joka järjestelmästä löytyy.

Käy jokainen huone, jonka haluat luvittaa, yksitellen läpi ja anna palvelukäyttäjälle Send as sekä Full Access oikeudet.

Luvittaminen tapahtuu avaamalla haluttu huoneresurssi (3) ja valitsemalla kohta Delegation -> Send as -> Edit

Etsi haun avulla palvelukäyttäjä ja luvita se vieressä olevasta laatikosta. Paina sen jälkeen Add

Toista vielä sama kohdassa Read and manage (Full Access) -> Edit.

Varmista lopuksi että molemmat kohdat (Send as ja Full Access) on luvitettu. Toista tämä jokaisen huoneresurssin kohdalla kunnes kaikki halutut huoneet on luvitettu.

Seuraavaksi voit tarkistaa Entra ympäristön "User Consent" oikeudet: Outlook 365 -kalenterin valmistelut

Viimeisin vaihe suoritetaan https://app.systam.io osoitteessa, katso ohje tästä: Systam Roomsin asentaminen