Palvelukäyttäjän luominen (Microsoft 365)

Tekijä Teemu Kortelainen, Muokattu Ke, 3 Tammi klo 12:02 PM tekijä Anu Luoma

Systam Rooms -palvelumme perustuu Microsoft 365 -huoneresursseihin.  Tämä ohje käy läpi palvelukäyttäjän (Service Account) luomisen, mikä mahdollistaa palvelullemme pääsyn käyttämään luotuja huoneresursseja.

Edelliset vaiheet

Vaihe 1: Huoneresurssien luominen (Microsoft 365)

TÄSSÄ ARTIKKELISSA

Palvelukäyttäjän luominen

Kirjaudu pääkäyttäjätunnuksella (Admin) Microsoft 365 admin centeriin seuraavassa osoitteessa https://admin.microsoft.com/AdminPortal/Home?#/homepage

Mene Users -> Add user (1) tai jos sinulla on etusivulla jo User management -kortti, voit painaa suoraan Add user (2).

Luo palvelukäyttäjä täyttämällä kaikki vaaditut kentät. Käyttäjänimeksi voit määrittää esimerkiksi neuvotteluhuoneet@domain.com. Muista määrittää uudelle käyttäjälle turvallinen salasana.

Määritä palvelukäyttäjälle Exchange Online-lisenssi, sillä ilman lisenssiä käyttäjää ei voida käyttää.

Lopuksi varmista, että käyttäjän rooli on User: no administration access, jotta käyttäjällä ei lähtökohtaisesti ole mitään oikeuksia O365-ympäristöösi. Olet nyt luonut palvelukäyttäjän.

Jatka luvittamaan huoneresurssit

Tämän jälkeen voit jatkaa seuraavaan vaiheeseen luvittamaan huoneresurssit palvelukäyttäjälle.

Katso ohje: Huoneresurssien luvittaminen palvelukäyttäjälle (Microsoft 365)