QR-lukija ei lue QR-koodeja

Tekijä Teemu Kortelainen, Muokattu Ti, 12 Maalis klo 1:43 PM tekijä Eero Minkkinen

Jos QR-lukija ei suostu lukemaan QR-koodeja, on hyvä tarkistaa muutama seikka:

1. Reagoiko lukija mitenkään, syttyykö lukuvalo?

2. Lukeeko lukija vierailijakorttien QR-koodeja?

3. Onko puhelimen näytönkirkkaus riittävän kirkkaalla?

4. Onko QR-koodi liian lähellä/isona lukijaan nähden?

Eräs yleisin ongelma on, ettei lukija saa luettua koodeja puhelimen näytöltä. Tämä johtuu joko liian himmeästä näytöstä, tai liian isosta/pienestä QR-koodista.

Mikäli vierailijakorteista ei saa luettua, on hyvä tarkistaa kortin QR-koodi, ettei se ole suttuinen, liian pieni ja mene toisen tekstin kanssa päällekkäin.

Lukija voi olla myös vikatilassa tai hajonnut, eikä suostu lukemaan mitään koodeja.

1. Tarkista johdot, että ne ovat varmasti kunnolla kiinni. Joissain tilanteissa voi jopa vetästä johdon irti ja laittaa takaisin.

2. Käynnistä koko laite uusiksi.

Johdot on hyvä tarkistaa myös tilanteessa, jossa lukija yrittää lukea, mutta mitään ei tapahdu. USB-johdot ovat välillä mystisiä ja riittää, ettei ihan täysin ole kunnolla kiinni, niin lukeminen ei toimi.

Mikäli ongelma kuitenkin toistuu, ota yhteyttä Systamin tukeen.